.
Knuckle assembly line voor SML nv
Knuckle assembly line voor SML nv
IRRI Systeem Integratoren

 "Knuckle assembly line" voor SML nv

SML NV Genk is een toeleverancier van subassemblies voor Ford Genk. Ondere andere de achterophanging van de nieuw geproduceerde modellen Mondeo, Galaxy en S-Max worden voorgemonteerd en wor≠den vervolgens op afroep via de conveyor naar de Ford-fabriek getransporteerd. De voormontage van de achterophanging bestaat onder andere uit de verschroeving van het wiellager en de schockdemper op de "knuckle".

SML-verschroevingsmachine

Om de achterophanging van de geproduceerde Ford-modellen in Genk voor te monteren, zal men onder andere het lager en de schokdemper op de "knuckle" verschroeven.

IRRI heeft voor deze opdracht gebruikt gemaakt van een accumulerend transportsysteem waarop productdragers rondgestuurd worden. In deze productdragers worden de gewenste types producten handmatig ingelegd. In de verschroevingsmachine wordt met een 4-spindel het lager met de knuckle verbonden op het gewenste koppel. Naargelang het type achterophanging wordt de gewenste verschroever voor de schokdemper geselecteerd en aangestuurd.

De machine dient te voldoen aan een zeer hoge bedrijfszekerheid waarbij de kwaliteit niet in het gedrang mag komen. De productdragers zijn uitgerust met een RFID-tag waardoor de tracebility van de productie wordt verzekerd.


.